veckans roligaste!

brukar inte vara den som söker munhugg och löjliga "internetslagsmål" men denna gången kunde jag bara inte låta bli. skrev detta på kalmar ff's forum och matte 81, ja det är ett riktigt härligt 08-bajen-fan.... MOHAHAHA!!

-----------
-----------

tänk så fel (rätt) det kan bli när ett bajenfan försöker uttrycka sig i skriftens konst utan att använda sig utav fenomenet "punkt":

Matte 81:"krossa kff måste vinna!"

..komiskt

------------
------------

ska bli intressant att se vad man får för reaktioner på det =D
annars då? jo jag har redan en veckan innan skolan börjat, börjat plugga och läsa. har kommit dryga 80 sidor i den engelskskrivna boken som handlar om hur Storbrittannien och Irland utvecklats genom historien, allt från härskare, krig och om hur olika typer utav fort har byggts upp och om hur kyrkan påverkat folket och undervisning osv. osv. och det vet väl de flesta som känner mig att jag älskar historia - jag har ju faktiskt redan gått historia 1-30 så denna kursen hoppas och tror jag kommer gå bra!

som ni förstår så ordnade sig allt sen med påskrivingen till engelska 1-30. jag har fixat med lägenheten, fixat csn, allt som behövs till studierna mm. mm. och nu på söndag så kommer äntligen elias tillbaka, då blir vi förhoppningsvis tre stycken nästa gång på den underbara fotbollsplan jag och joche hittade senast vi var ute och bollade, joche som också kommer tillbaka efter en kortare återtur och vistelse i varberg, sveriges fönster utåt mot världen.. eller hur joche :P

men innan dess så hade jag och anna tänkt dra ut på stan och bowla lite på lördag kväll, efter matchen man u - arsenal (tror det blir en tight match - arsenal spelade bra senast) får se om det bli fler än vi två - om det inte blir det så blir det lika bra ändå. inte mycket går upp emot att bowla salongsberusad och sen faktiskt slippa bakfylla..

just det! måste tippa alla men kanske speciellt farsan min om en ny serie som jag har "hittat", den påminner ganska mycket om father ted som ju är världens bästa serie någonsin. serien jag pratar och skriver om ( :S ) är "black books"! handlar om en försupen irländare i en bokaffär som ironiskt nog HATAR kunder och absolut inte vill sälja några böcker! (irländare fucking rules the ENTIRE world asså! speciellt när det kommer till humor!)

och åke du behöver inte gå och köpa alla skivor eller nåt, om det nu går... för jag har nämligen alla tre säsongerna på min externa hårddisk - ja, asså som säkerhetskopier utifall originalen skulle försvinna.. förstås ..   ..   .

som avslutning så kan jag ju rikta mig till dig matte 81, bajenfan tillika allmänt okunnig och vilsen inom fotbollsvärlden: jag hoppas innerligt att ni uppe i 08-trakterna får hjälp med att lära er skriva för OM(!) ni nu skulle råka ta er tillbaka till allsvenskan igen så måste ni ju ha folk och ledare som kan signera det allsvenska säkrade kontraktet - jag menar, annars vore det ju ingen vacker syn att se tony gustavssons signatur på följande vis - "knugen horny tuggas av son"

(bajen vinst på söndag) ... ööö njaeeee!

NU UT!


an attempt writing in english

yes i'm actually going to try writing my blog in english, at least every second post.
i had the idea when i was writing with a good friend from the time in Dublin, a french guy called guy. then you might ask yourself why i don't  decide to write in english since i'm actually studying french?

well first of all i don't believe i'm quite ready to write in a relaxed manner in french, iprobably would need to use a dictionary every line i would be writing and secondly i might also have a spanish-speaking friend from argentina who might be interested in reading what i have to say and what i am doing. (hello juan by the way :P)

so - that's at least a start to it, i will though miss the simplicity of using strange swedish expressions (which only can be looked up in the dictionary of my brain! =D)

as i said in the last post(is that the right word for "inlägg"?) i was starting to feel more and more comfortable in the life and habits of a student. everything went smoothe untill the time when i decided just to dubblecheck if i actually DID accept the spring cours of english.

...
...

well, when i saw that i hadn't accepted it and that i didn't have a cours to attend this spring i got a minor panic attack really.. i started to swet (svettas) by the thought of having to pay the rent for my apartment three months ahead and then to wait all the time till next period to restart my studies. with that reaction i really do understand how much i actually wants to study and finish my education. and now i have to wait all the time untill monday before i can call the expedition here in halmstad college to ask if i possibly could attend to the class anyway, but i don't think it'll be any problems - i mean i go to a program here and the school wants me to finish my education almost just as much as me... but it's still an aginazing (painful) wait.

yesterday i watched notting hill and no i wont be ashamed, whatching a girl-flick like that - it's really one of the best movies i have ever seen.

i have somewhat fixed and rearranged my apartment and i am quite sattisfied.

and now i have really, kind of the first time, experiences how it is to live the life of a students. i have 1 euro and 20 cents in my bancaccount and 2 euro in my wallet. so it'll be pasta and meatballs from friday untill sundag hehe =)

well i will try to keep it short this first time and if someone has opinions about my english the can go ---- themselfs :P

(Djurgården och morgonsolen rakt in i min morgonlägenhet) out.

snart hemmastadd igen

det kändes lite skumt att komma tillbaka faktiskt. men allt eftersom så kändes det bara bättre och ja, bättre.

jag har fått med mig en fåtölj, en matta och en tavla som kommer göra lägenehten förvånansvärt fin för att faktiskt vara min lägenhet och som sagt nu har jag tom en bil ståendes 200 meter från min port vilken inte gör att jag sover sämre på nätterna. något som däremot fick mig att sova sämre just i natt var de otaliga festena som var igång på området. folk öppnade upp fönstrena och skrek ut sångtexter om hur "this is the night" eller vafan det var.

efter att ha vaknat nu på morgonen och ha börjat ta tag i saker och ting (har som vanligt gjort en lista över saker jag ska göra som jag sedan med ett leende på läpparna kan kryssa över, en efter en) så märkte jag något som fick MIG att utbrista "this is the SHIT!" för precis när jag hade ordnat med ansökningen till csn-bidraget i år så kollade jag upp mina studieskulder.. de låg fan i mig på ringa 25,000! har en kompis som för inte så länge sedan sa att han hade 140,000 så där känner man ju att man plötsligt har mark under fötterna. dessutom så har jag kollat upp min första lön och det var mer än vad jag trodde - kanske jag faktiskt kommer kunna ha lite pengar över när jag har betalat av min skuld på 15,000!
nej nu snackar jag ju pengar lika mycket som jag ibland snackar fotboll och så får det ju inte gå.. nej nej, jag menar jag är ju smålänning - så om pengarna tar slut så kan jag ju alltid skava mig rik mot en sten ute på någon ö någonstans, precis som det ju heter i ordspråket :P

men jag har fortfarande saker att ta hand om nu. ska ner på stan och kopiera upp baksidan utav mitt lägenhetskontrakt och återigen söka bostadsbidrag, jag ska köpa skrivhäften, städa, ta ut min lön på banken, maila läraren och sätta upp tavlan och fåtöljen. så får jag se sen ikväll om det blir att jag beställer matchen AIK - KFF kan ju slippa egentligen då det är en helt självklar trepoängare... ska bli kul att pinna över till joche sen också och kolla på arsenal som ju uppenbarligen har börjat bra.

(nattskrikandes hipp-hoppare) UT.

zlatan slog mig plötsligt

ja, det slog mig plötsligt att man ju faktiskt kommer få se zlatan i ett bra lag i år! fan va kul det ska bli!
han hade uppenbarligen gjort sin debut häromkvällen och jag har missat det! men de kanske inte sände matchen ändå.. troligen inte då det förmodligen var en träningsmatch.

ja, nu var det faktiskt ett tag sedan jag snackade fotboll så här får ni er en salva av det sagda.

kalmar ff hade rättså bra häng där ett tag, men som jag har sagt så saknar de den där utpräglade målskytten. precis vad ju nanne också så häromdagen i barometern eller om det var östran - att den där"fin-topp-känslan" saknats i de två senaste matcherna. david elm försöker och gör det riktigt jävla bra på sitt sätt.. men nån ole gunnar solsjaer eller inzaghi lär han aldrig bli - asså en spelare med det där sjuka målsinnet. de verkar liksom inte riktigt tänka, de bara råkar stå på rätt plats vid rätt tillfälle.

sobralense började året mycket bra men har halkat tillbaka till det där destruktiva div-spelet men gör fortfarande en del poäng och skapar en del oreda i försvaret (både i det hos motståndarna och det i kalmar :P)

så väntar man ju bara på att rasmus elm ska gå nu snart. som jag har sagt så många gånger tidigare så är det inte särskilt tryggt och lugnande att ha 50-70 miljoner springandes på skansen när en dum jävel i stil med suleyman sleyman (jag vet att han inte spelar i allsvenskan längre!) när som helst kan komma och kapa bort benen. framtidens sport-arkeologer goes like: "detta verkar vara en homo sapiens av elmish arten. en mycket lovande art som tycks ha blivit våldförd och besudlad av en ex-bajen spelare... ack då.. " och kalmar ff kan behöva alla pengar de kan få för att så snabbt som möjligt köpa upp hela rättigheten till den nya arenan!

och tänk då.. vad kul det kommer bli den dagen kalmar arena både påbörjas och står klar. det ultimata vore ifall man hade förlagt arenan precis utanför gunnar rydströms garageport..men man kan ju inte få allt här i världen, eller vad säger du gunnar?

en stad, ett lag, en idiot!

p.s. jag har köpt en matta och ska ta med mig min röda fåtölj till halmstad.. nu blir det fina fiksen i min lägenhet snart.

(signing) ut.

tristess på revsudden

känns som att hela jag är doppad i en stämning av tristessssszz... zzzzzz.......
när jag nu bestämde mig för att blogga lite så kände jag vad ovanligt kul det skulle bli, precis innan här var jag ute med bilen och bara körde planlöst. saker som är tecken på vad uttråkad man faktiskt är. nu när man har slutat arbeta så har det ju blivit ännu mer tid hemma på revsudden. det HAR gått bra att bo hemma faktiskt men på sistone har det ju börjat ta emot. tristess ja
-
-

jag har gjort allt jag kan komma på - ja, till och med att hjälpa till i hemmet. jag har sprungit, tvättat båten och kanoten, åkt till återvinningscentralen med en jävla massa bråte, klippt gräset, ryckt upp stora besvärliga rötter i trädgården, handlat, köpt luktgran (wunderbaum), allt detta UTÖVER tv-tittandet..

nu vill jag bara komma iväg från östkusten och tillbaka till den västra. ska bli gött att träffa folket igen, elias kommer dock förmodligen komma senare än mig och joche verkar också dröja.. får se.

nu ska jag börja plugga engelska, där jag för övrigt också kommer återse den så muntra och roliga carina! det kan nog bli en trevlig termin, det kommer åtminstone bli en termin där jag kommer plugga hårt. jag har nämligen fått upp gnistan ytterliggare lite mer nu när poängen verkligen har börjat ramla in (klarade hela "allmän språkvetenskap" till slut!), vilket ju också gör att pressen på från sig själv har minskat och man har därmed inte samma negativa stress..

så NEJ - det ska bli skönt med nystart och slippa vissa saker och ting här i kalmar.



så då är ju frågan - "intet nytt på västfronten"? :P

ut.

Kom igen nu GAIS!

herregud, nu är äntligen sommararbetet klart och slut!
hade mitt sista pass nu igår och det gick ju så bra! kändes lite som mitt eldprov - vi jobbade tre på kvällen, jag en ordinarie som blev kvar på gården och en som följde med mig ut på vägarna, en sommarvikarie som gjorde sin första dag på enliden och första sommararbete inom vården nånsin! och det gick ju så bra.. hoppas och tror att jag kommer jobba här nästa sommar också.

och nu ska jag få hyra min bettan, min wowo, min egna lilla pärla, den blå volvon det sista året innan jag beger mig vidare till Larochelle! drar snart tillbaka till halmstad.

vet inte om jag har sagt det tidigare i bloggen men detta har blivit den bästa sommaren någonsin och jag tackar alla som har hjälpt mig att skapa denna sommaren!

har och hade kunnat skriva och uppdatera mer om vad som händer i mitt liv men nu ska jag titta på allsvensk underbar fotboll.

GAIS - Örgryte. två lag som jag har all respekt för men där jag hyser större känslor för det underskattade och skönspelande laget GAIS och om de nu skulle plocka tre poäng ikväll så kan det bli att DIF åker ner på nedflyttningsplats! kan avsäga mig födelsedagstårtan på min 24-årsdag om det blir att DIF åker ner! hehe..

KOM IGEN NU GAIS!

(djurgården) UT! :P

RSS 2.0