amerikansk realia

ja, jag satte den så hårt.. jag drev upp bollen på högerkanten, tog beslutet att passa nils-erik johansson, den mest överskattade fotbollsspelaren.. oddsen sänktes genast för att att uppdraget skulle bli ett lyckat sådant. men jag ryckte tillbaka initiativet och bollen efter att ha beordrat nisse att utgå med omedelbar verkan. plötsligt finner jag mig själv på kortsidelinjen med bollen precis balanserandes på de vita tuvorna som när som helst kan rubba bollen i en felaktig riktining.. men trots att självaste ålander kommer med en farligt skicklig glidtackling lyckas jag hoppa över och sen precis smita in bollen med en lobb över målisen..

-mitt VG i amerikansk realia kan med andra ord beskrivas som en lyckosam "kurre hamrin-operation". det som såg så illa ut från början med tyskars hotfulla blickar, kastandes papper och blyertspennor på mig resulterade i ett ... VG!

riktigt jävla skön känsla när man fick se det på student ladok på nätet!
det franska plugget har börjat rättså bra också.. ligger i som bara den med boken Béni ou le paradis privé.
pluggar en 4-6 timmar per dag nu.. inklusive helgerna.
jag har faktiskt inte varit ute och festat sen jag kom tillbaka till halmstad.. det har istället blivit grillpicknick på östra stranden och sena och trevliga kvällspratstunder hemma hos sofia, anna och elias.. och det kommer nog inte bli så många hemresor till kalmar i år. har knappt tid till det när jag bl.a. har 1500 sidor på franska som ska läsas ut!

hors.

En Francais

seulement comme une blague je vais essayer d'ecris en francais cette fois-la. pourtant je ne me soucie pas du grammaire assez beaucoup. quand je retournerai en suede apres mon temp en france je peux voire cette text et peut-etre je commencerai rire de mon francais mal.. je sais pas!

pendant les derniere jours j'ai été assez beaucoup chez sofia et anna, sofia qui est la soeur d'elias. Elias n'a pas retourne a södertälje mais je croix il arrivera jeudi cette semaine-la, alors ca me fais content!

au cette moment je travaille avec le traduction de le livre "beni ou le paradis privé". au debut c'etait un peu dur mais au fur et a mesure le "metier" deviens plus facille. j'ecoute le radio francais aussi. mon frere a me conseille d'une page d'internet ou on peu utilise le radio francais. donc quand j'ecoute le radio j'ameliore mon francais sur plusieurs facons. ca suffit pour cette fois...

  


Amerika

ja, jag försökte mig precis på min omtenta i amerikansk realia och det kan ha gått vägen faktiskt. mycket skrivande var det. och i slutändan så blev kursen exrtremt intressant!! men det betyder inte att planen på att bränna upp boken är inställt inte.

men asså det finns så mycket man vill minnas och förtälja världen om den kunskapen som har förtärts på dessa lektioner, det är ju onekligen ett aktuellt ämne i dagens värld. men jag kan ju i all besvikelse göra en simpel sammanfattning över boken genom att säga det att världen och amerika ändå är rättså fucked up, annars har man ju innerst inne varit rädd för att man faktiskt har blivit manipulerad utav omvärlden både vad det gäller media och medmänniskor. det finns tom "pro-amerikaner" som har uttalat sig och erkänt att amerika trots allt är den moderna tidens empeire, med sina amerikanska sulor som gör ständigt nya intrång och avtryck i olika världsdelar och kulturer.

det är ett arrogant, fundamentalt kristet, tokigt, osympatiskt och farligt land till att styra spakarna här i världen. med det sagt så har jag svårt att hitta eller tro att det skulle kunna finnas nån som skulle göra det bättre. (småland och irland är ju tyvärr inte tillräckligt stora för den uppgiften :P )

jag satt precis på xbox live med en kompis och mitt alias frenchjens ger ju onekligen hintar om att jag skulle vara från just frankrike. genast så börjar ett koppel amerikanska bullbogs hoppa på mig och min kompis och raljera över hur dumma fransoserna är och att språket är det fulaste som finns, att de ska slå oss, att vi är tjocka judar och allt mellan alla dess himlar och jordar.

det ironiska här är ju att amerika en gång i tiden kämpade på samma sida som judarna mot nazismen i europa, de är själva, det land som lider mest utav den sjukdom som kallas fetma, slutligen men inte minst så rackar de ner på ett folk som faktiskt en gång i tiden hjälpte dem att skapa ett eget land..
när han sen efter mycket om och men faktiskt accepterar att vi faktiskt är svenskar så börjar han racka ner på svenskarna också.

det är så jävla dumt att det inte ens går att bli förbannad.
den dagen kineserna invaderar eller bombar sönder amerika så hoppas jag att mina barnbarnbarn... har på sig
3d-glasögon, popcorn i näven, sittandes och skrattandes på kebenekaise med första parkett vid filmdebuten "Amerika Slaktas Som Sig Bör"

RSS 2.0