Grenoble - Marseille - Saint-Étienne - A....

ja det händer mycket här nere och visst, allt är inte kul men allt är nyttigt och allt är bra.
jag stack till marseille och med tanke på att det som sagt händer så mycket så blir det nog en snabb sammanfattning utav en underbar stad och upplevelser.
tåg dit. byte i valence. hostel där jag träffade trevlig polack men resten utav folket på hostellet var tråkiga. köpte OM halsduk. fann en grym översikt över marseille, mycket vackert. råkade faktiskt sedan bara av en händelse komma till marseilles arena där jag köpte en svart biljett för 300 spänn, de jag var med var mycket trevliga. tog båten till en ö utanför marseille. vackert, god pizza, underbara utsikter med en öppen skjorta på en bänk väntandes på båten tillbaka till marseille och dess vieux port.

sen dess har jag haft funderaingar på att faktiskt åka hem en månad tidigare. kommer förmodligen bli så. har beställt interrail kort till den 15:e oktober. har snackat med richard faton, min hyresvärd. jag åkte till saint-étienne för att kolla in den staden. det var "OK". köpte as saint-étienne halsduk och tog bilder på kyrkor, vyer, arenor o.s.v.

så. nu kan det börja bli dags att svänga ut med mina sedvanliga lustiga uttryck (tycker alltid det är lika trevligt )
min indiska granne tipsade mig om att åka till Annecy, att det var jättefint där och det tipset ska jag ta efter att ha sett lite på wikipedia. han och jag pratade om världen och hur läget är och kommer bli om några 100 år eller så.. vi drack vin så självfallet blev jag förbannad över att han inte lät mig prata (vilket ju är extra svårt på engelska) till punkt. så det hela slutade upp med att jag slog honom på käften, den taniga indiern som han ju är.. nej, så gick det inte till. det slutade upp med att jag hyschade ner de båda indierna som en äkta 5 åring. men oj vad jag brydde mig lite. sa också nåt i stil med att han måste lära sig att bete sig i en diskussion.. hehe..
oj, kom bort från ämnet där lite. iaf. jag ska till Annecy och det verkar vara en underbar stad. åker bara dit över dagen, precis som när jag var i st-étienne. är inne på fjärde boken i plugget nu. det rullar på men det har blivit något misstag hos adlibris eller posten så mina andra böcker som mina föräldrar ska skicka blir försenade nu tyvärr... har haft eltandborsten på laddning över natten. tittar på band of brothers medan jag äter. kommer nu ha en strejkperiod där jag inte tvättar diskbänken och bord osv i en liten irritation över att inte indierna gör det. kommer fortsätta sköta disken precis som de också gör men de har inte en enda gång torkat upp diskbänken eller spisen vilket inte är bra. skiter i vad richard eller indierna säger, jag tänker då fan inte torka upp en tredje gång i streck eller dammsuga för den delen heller. gå i smutsen om ni vill.

back to stoneberry road utav miskovski är en riktigt förbannat bra låt.

min ordbok är lika stor som två tegelstenar.
jag saknar kalmar stad. trodde aldrig jag skulle sakna en stad mer än vad jag skulle sakna .. ja ni skulle bara ana.

mon coeur ne bat plus. också en mycket bra låt och artist!
tja. out.


bloggrekord

ja, detta bara måste vara ett bloggrekord för mig.
tredje inlägget på en dag.
jag har snart avslutat pluggandet för dagen.
sitter med en kopp kaffe och betapet nu.
kollar in startelvan för kvällens match, den är bra.
startelvan har stora möjligheter att utvecklas mycket.
har köpt 1 liter öl till ikväll.
funderar på att gå på bio imon.
-om jag så ska behöva gå själv.
väntar på svar fortfarande,
-från alla möjliga instanser.
träffade en finne igår på puben.

nu började matchen!

kan redan nu!

kan redan nu säga att det känns lite bättre, jag vet inte NÄR böckerna ska vara färdiglästa men jag tuffar på rättså bra faktiskt.. självfallet får inte allt handla om plugget. speciellt inte när jag är här nere.. är väl lite den biten som har gjort en lite deppig ibland men jag väntar fortfarande på svar från interrail.

nu är snart käket klart också. potatis med raclette, kalkon, rökt skinka och någoin slags grönsaksröra. kan nog bli rättså bra det.

nämen som sagt. eftermiddagsuppdateringen är bättre. har släppt in lite dagsljus i rummet, börjat plugga, har en bättre inställning över lag och hoppas och tror på det bästa med interrail. så nu kör vi ye boys in blue..

hej hej

arena, fotboll och lite tristess

Just nu så känns det mindre bra här i Grenoble. det visade sig att jag var tvungen att fixa nåt slags intyg för att få delta på pensionsboendet där jag vill förbättra min franska. jag har mailat skolan för att be dem fixa det men efter att de inte har svarat har jag mailat igen, denna gången lite ilsket och irriterat. måste bara försöka ta mig ur denna trista tiden och börja på ny kula. jag har ju trots allt inget att hämta i sverige. det enda som skule hända vore att jag skulle ha två månaders hyra åt skogen!

nu ska jag snart börja plugga igen, läser min andra bok inom den nya kursen och den är ok. handlar om det franska hovet under 1500-talet vilket ju egentligen borde tilltala mig men, ja, sådär, ok.

indierna har kommit och det funkar också ok. den ena snubben är rättså schysst men nog luktar det indier i lägenheten nu, fattar inte hur de bär sig åt..
annars så är det fotboll ikväll igen, sverige och zlatan spelar nere i malmö (!) mot san marino vilket bör betyda 3 poäng till. däremot så går det mindre bra för kalmar ff i AS. spelmässigt går det dåligt men arenamässigt så går det desto bättre som ni kan se nedan.

tycker detta får bli min signatur idag, min sorti ur dagens blogg. titta och njut!



hoppas på bra svar!

idag kom indierna, men det slutade upp med att det blev 4 istället för 2. men de två tjejerna ska lämna lägenheten imon för att fixa ett annat ställe att crasha på. tydligen hade det blivit något fel med deras lägenhet som de fått via skolan.

jag har kommit på att jag egentligen borde skaffa interrail-kort och luffa omkring i den franskspråkiga delen utav europa, men det är inte säkert att det kommer funka av vissa skäl, har mailat dem och hoppas på clear-to-go från dem.. isf blir det resor till paris, bryssel och luxemburg!

annars är första boken utläst.
imon börjar jag med den nya
väntar med längtan på resan till genève.

hoppas nu att det ordnar sig!

ut.


RSS 2.0